Óvodánk bejáratától 20m-re lehetőség nyílik a háztartásokban keletkező étkezési olajok, zsírok lakossági leadására a nap minden órájában.

A felnövekvő nemzedék környezettudatos nevelésének legjobb helyszíne az óvoda, itt a tapasztalatok szerint a gyerekek nagyon fogékonyak az újdonságokra. Számukra már természetessé válik a szelektív gyűjtés, mellyel a környezetet védik és hozzájárulnak a körforgásos gazdaság, az újrahasznosítás fejlődéséhez.

Az óvodában igyekszünk a környezettudatos szemléletet átadni a gyermekeknek és rajtuk keresztül a családoknak is, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre.

A gyűjtés 800 literes, rendszeresen tisztított és karban tartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik. Lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben várjuk a használt sütőolajat.

Minden összegyűlt kilogramm után 25 forint visszatérítést biztosítanak óvodánk számára.

Az ingyenes CSEPPETSEM! PROGRAM üzemeltetője 100%-ban hazai cég (forrás: biotrans.hu). Az összegyűjtött anyag 100%-ig újra hasznosítható: biodízel alapanyag készül belőle, mely a nemzetközi energiaválság idején kiemelten fontos alapanyag.

"Egyetlen liter használt sütőolaj 1 000 000 liter ivóvizet képes beszennyezni és fogyasztásra alkalmatlanná tenni."

 

 

Szelektív hulladékgyűjtés

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már az óvodás gyermekek is megtanulják, hogy a Földünknek bizony segítségre van szüksége ahhoz, hogy fennmaradjon. Sokan szemetelnek, a földre dobálják az el nem bomló szemetüket, veszélyeztetve az emberek, növények, állatok fennmaradását.
Mi óvónők, azzal segítünk a legtöbbet, ha már az óvodában helyesen megtanítjuk a szemétgyűjtést a gyermekeknek.